Allmän Info

 

Aktiviteter på Museet

Kanske har Du någon kontakt med Anderslöv som Du vill veta mer av. Gör ett besök på museet berätta hur din kontakt med Anderslöv är, så kanske vi kan berätta mer eller också får vi mer kunskap om bygden av dig. Utöver den ordinarie utställningen.

Hemvärnsmuseet

I alla bygder har det funnits ett lokalt hemvärn, så även i Anderslöv. Skillnaden till andra orter är att Anderslöv tagit hand om historien och kan visa det hemvärn som funnits i byarna i mer än 60 år.

Grönalundsmodellen

Modell av en dansbana - tivoli, som drog 1000-tals människor när det begav sig. På Anderslövs museum kan du se modellen, köpa boken som ger historien, eller ta dig ut till Grönalund. Där är det bara att följa skyltarna och själv se hur snabbt det går "att det bara är minnen kvar".

Poliser i fängelseceller

Anderslövs museum har lokaler i den gamla polisstationen. Här fanns också fängelseceller som vi vill visa tillsammans med en del av polisens gamla utrustning.

I cellerna har vi byggt upp affärer, leksaksmuseum samt kök från sekelskiftet 1800 - 1900-talet. Det finns även en skolsal från c:a 1930.

Kulturgruppen Anderslöv och Bygdenmuseet

Aktiviteter - Allmän information